top of page

Stella Marie Brevik – Gjenganger creme de la creme


Stella ha tatt steget inn i voksenlivet som gjenganger på Måkeskrik, og en av de mange som alltid legger turen ned i Bendiksbukta. Som journalist og med god penn, er Stella helt essensiell å spørre om hva Måkeskrik er og betyr for henne og folk.


- Hvordan er ståa med deg i disse befengte Covidtider, Ekstremt konsertsugen?


Jeg lever atm det stressende vikar/frilanslivet i vest og svinger daglig mellom hjemmekontor og antibackontor. Jeg har dekket koronapandemien siden mars 2020 og er rimelig lei av å skrive ordet korona. Når jeg legger meg om kvelden drømmer jeg ikke lenger om moshpits og faenskap, men om kommuneoverleger. Jo visst, jeg er ekstremt konsertsugen, men jeg vil ikke sitte lenger heller. Jeg vil danse. Jeg vil tryne. Jeg vil få øl nedover ryggen. Jeg vil presse meg inntil en ukjent mann med Turboneger t-skjorte som stinker svette fra sist uke. Jeg vil ha vondt i nakken. Jeg vil leve. Min definisjon av å leve er nettopp dette: Total frihet på gresset i Bendiksbukta.


- Det beste med sommer og festivaler?


Følelsen av frihet. Dansingen. Bekymringsløsheten. Fellesskapet som sol, musikk og fornuftig inntak av alkohol skaper. Jeg synes også det er ufattelig hyggelig å bli kjent med nye mennesker over lidenskap for musikk og avslapning.


- Beste/Verste Festivalminne/Måkeskrikminne?


Beste minne fra Måkeskrik er vanskelig å fremkalle, siden det har vært så mange. Jeg vokste jo liksom opp på Måkeskrik. Festivalen er liksom min coming of age-historie, men frivilligfestene har alltid vært et høydepunkt.

Samtidig husker jeg i varierende grad et kyss under en Kaizers Orchestra-konsert på Odderøya Live da jeg var omkring 17 år.. Det var intet metoo-tilfelle, bare et øyeblikk av lidenskap fremkalt av god musikk. Jeg tror vi møttes igjen på Måkeskrik, men han fikk en trommestikke i øyet på Turbonegerkonserten og tok kvelden. Har ikke sett ham siden, men tror det er like greit. Likevel: Shout out to Karl! Verste ja… Da en vekter kastet ut vennegjengen for å bedrive moshpit på Honningbarna-konserten. HALLO. Det er Honningbarna, hvordan kan man ikke moshe? Det er bare kjærlighet.


- Hvorfor bør folk komme seg på Måkeskrik i sommer?


Jeg møtte min forlovede på festival. Jeg har møtt mange av mine feteste, snilleste venner via festival. Jeg har oppdaget musikk som har forandret mitt syn på verden og livet på festival. I år har man lært at intet er selvsagt eller konstant. Derfor må man være idiot for å ikke utnytte muligheten til å utvide horisonten på Måkeskrik. Hvis du ikke liker folka, liker du kanskje musikken, eller omvendt. Du liker i hvert fall Bendiksbukta. Og øl. Og sol. Man trenger å føle på noe annet enn Netflix og fire vegger.


- Tre feteste artist/band på en festivalscene i dine øyne og hvilken sang skulle de/den enkelte ha spilt?


Honningbarna. FOR ET SHOW. De kan gjerne spille hele Verden er enkel-plata for min del, men riffene i Offerdans er jo amazing.


Edvard Borneo med Red Black Lines. Litt inhabil her, siden han er kompis, men dette er sånn deilig dansbar sommermusikk. Jeg vil danse i gresset med et smil om munnen. Det kan Edvard fikse.

Også må jeg jo si Kendrick Lamar med DNA. Bare for å få full overtenning.


- Hiv gjerne inn any last words om du har noe på hjertet?


Slike spørsmål er vanskelige siden jeg kunne sikkert skrevet en bok om alt jeg har på hjertet, men jeg vil si følgende: Takk til alle som jobber hardt for at jeg skal ha vondt i nakken og minus på konto. Takk til folka som jobber ræva av seg for Måkeskrik, så jeg og vennene mine kan føle at vi lever og nyte alt det gode livet, mennesker og musikk har å by på.


Stella på insta: @spontanplanlegging


Comments


bottom of page