top of page

Ronny Haugeland – Tegner, Figur og Konge


Ronny eller Bingokongen som mange kjenner han som har den store ære og igjen åpne Lørdagen hos oss i Bendiksbukta. Det er vi glade for, sikkert også mamma Haugeland som får hjem sin bortkomne sønn noen sommerdager i året.


Ronny som er kjent for så masse, kraftige legger, sine tegneserier, utagerende vokalist i Figur Flint og for sine bravader bak baren på Charlies Bar, hvor bingoen oppstod.


Kongen skal få sin trone på scenen i Bendiksbukta, og hvem som blir kronet vinner av Bingoen må du nesten komme å finne ut av selv. Som forventet ble intervjuet omtrent som ett bingoshow, en svært pratesjuk Bingokonge.


- Hvordan er ståa med deg og bingokarrieren i disse befengte Covidtider, Eksstremt bingo- / konsertsugen?


Så klart dette med covid legger en demper på en ellers så innbringende beskjeftigelse. Bingo har gått fra å være en småartig hobby til det jeg skal leve av nå. Jeg syns likevel jeg slapp billigere unna enn de fleste andre i kultur- og utelivet. Jeg har hatt eventer på teams og youtube for firma-, konsern og foretak over det ganske land fra stua mi. Det burde nesten opprettes en kompensasjonsordning for de som hadde rekordomsetning i covid-tid. Ikke at JEG hadde det asså! Det er uansett godt å være i gang igjen, men vi er liksom ikke i gang på ekte før vi kan glemme metere, munnbind og antibac og samles som om vi var i første halvdel av mars måned 2020.


- Det beste med sommer og festivaler?


Det beste med festivalsommer er følelsen av at det ikke har gått så mange år siden jeg var ung og blid på Quartfestivalen. Da vi hadde en gigantisk festival rett utenfor stuedøra gjennom to tiår. Husker dere det?! Man blir bortskjemt av slikt. Og skal jeg være helt ærlig så gikk jeg mest på festival i den perioden Quartfestivalen eksisterte. Hvis jeg er på festival nå så er det fordi jeg bidrar sjøl


- Beste/Verste Bingo-/festival-/Måkeskrikminne?


Sist jeg var på Måkeskrik, etter en runde bingo så havnet kofferten min med alt av bingorelatert utstyr på avveie utenfor Charlies Bar (Hæ? Er Charlies også borte?!) og ble ikke funnet på politiets hittegodskontor før på høsten. Da hadde jeg for lengst måtte kjøpt meg nytt av alt utstyret som var i kofferten. Dressjakke og en Macbook pro måtte kjøpes på nytt. Det er rart med så lang sommerferie på hittegodskontoret i en by som er viden kjent for sin kleptomani.


- Hvorfor bør folk komme seg på Måkeskrikdagen på Lørdag?


Dette er kanskje den siste festivalen i Norge som måtte avlyse og nedskalere på grunn av covid, så det er jo litt stas å ha vært der. Den siste festivalen med restriksjoner før det åpner helt. Og hvis du hopper over vorspiel så kan du sitte i gresset og spille bingo før lunken øl og festivalsandaler har forandret gressbakken til det ugjenkjennelige. Jeg skal snakke med festivalledelsen og få dem til å sette ned prisen på festivaløl i perioden 15:00 til 17:00. Jeg tenker først og fremst på andre. Dernest tenker jeg veldig masse på meg sjøl.

- Tre feteste artist/band på en festivalscene i dine øyne og hvilken sang skulle de/den enkelte ha spilt?


Det er lov å reise i tid, hæ? Da vil jeg tilbake i tid og se Iggy Pop på Quarten (98) på nytt uten å være så drita som jeg var da. Det kan jeg si om flere konserter, men Iggy er jo litt artig å ha fått med seg.

Sam & Dave da de spilte i Oslo (66)! Herregud, tenk å være der da! Bare søk på "Sam & Dave Oslo" på Youtube så skjønner du hva jeg mener.


Eller tenker du på artist nå? Nålevende? Akkurat nå ville jeg hatt sitteplass eller hengekøyeplass og hørt på Todd Terje remixe kjente og kjære hits mens jeg fikk servert drinker som jeg bestilte på QR-kode. Å bestille mat og drikke på QR-kode kan godt henge igjen etter covid, hvis det er greit.


- Hiv gjerne inn any last words om du har noe på bingohjertet?

Apropos bingohjertet. Det har banka jevnt og trutt i en halv mannsalder og det er ikke utenkelig at jeg oppsøker Kristiansand i enda ti år med bingoshowet, så går du glipp i år så ses vi igjen neste år og neste år der igjen og neste år der igjen osv osv, så ingen stress. På Café Generalen ses vi igjen 15. juli og 12. august, så har jeg en avtale om et besøk på Haubitz 2. september. Og på Fiskebrygga i Lillesand 3. september før jeg tar Sørlandspause til mai 2022 igjen. Hadetbra.

Comments


bottom of page