top of page

Åsmund Lande – Polarforsker, Kakerlakk og en av livets glade gutterHvis Mike Ness og Tim Armstrong hadde vært en nordmann, kan du være sikkert på at det hadde vært Åsmund. Det superkarismatiske esset med kjetting rundt halsen og sitt karikaristiske skjeve smil, er det umulig å ikke bli i god humør av og ramle inn det musikalske univers fra ett av hans mange band. Upstrokes, Team Armstrong, Bankrot eller ett av hans band som har gjestet Måkeskrik, OnklP og slekta eller OsloEss.

Vi i Måkeskrik vil bare legge gårsdagens avlysning, se fremover mot Mini-Måkeskril Lørdag 10.Juli og neste års festival.

I morgen, Lørdag har dessuten Åsmund tatt med seg sine ess og drar i gang gaterim på Kick. Noen ganske få billetter igjen, så hiv deg rundt!


Så da er det bare å gi ordet og tankene til Åsmund, samt håper han dukker opp som publikum eller på scenen også i fremtiden.


- Hvordan er ståa med deg og bandene (Slekta og Ess) i disse befengte Covidtider, Ekstremt spille-/konsertsugen?


Ja, vi begynner å bli klare for å få spilt litt igjen nå altså. Begge banda er jo ute med nye plater og greier. I skrivende stund har Slekta fått spilt fem konserter og Oslo Ess ingen. Det kommer til å bli så fett når det åpner igjen. På de konsertene vi har fått til har vi fått totalt rockeshock, og det for typ 80 sittende pølsespisende publikum. Tør ikke tenke på hvor crazy banana det blir når man kan gå tilbake til helt vanlig igjen.


- Det beste med sommer og festivaler?


Akkurat det at det er sommer er jo det som gjør festivaler så rått. Elsker å komme fram tidlig med nightlineren og ha hele dagen på festivalen. Stikke og bade eller noe. Ta en tidlig øl på en uteservering i nærheten. Joine på en båttur. Prøve å få litt feriefeeling rett og slett. Også er jo selve konsertene jævli gøy da. Mye større publikum enn vanlig og mye større scener.


- Beste/Verste festivalminne?


Måkeskrik er jo alltid konge, for det er alltid så bra program! Så konsertene våre blir ekstra kule å spille fordi publikum er der for rock. Også er jo halve miljøet vårt fra Oslo der enten som publikummere eller for å spille. Så det er alltid rått å henge backstage med venner og kollegaer og ikke minst være ute og se på de andre konsertene. Backstage helt nede i vannkanten er jo forsåvidt ikke å forakte heller da. Mener å huske vi løp rett fra scena og ut i sjøen etter konserten en gang!


- Hvorfor bør folk komme seg på Måkeskrik i sommer?


Fordi de går glipp av en av landets flotteste festivaler hvis ikke.


- Tre feteste artist/band på en festivalscene i dine øyne og hvilken sang skulle de/den enkelte ha spilt?


Rancid - Time bomb Iron Maiden - Run to the hills Bruce Springsteen - Thunder road


- Hiv gjerne inn any last words om du har noe på hjertet?


Ta vare på hverandre, hold ut og følg smittrevernsrådene, så blir vi ferdige med dette og kan sette i gang med det viktigste her i livet igjen.

Comments


bottom of page