top of page

Kulturbransjen svarerHva synes kultureliten om Måkeskrik og årets jubileumsprogram? Vi har spurt dem!

Les videre, bli fristet og ikke minst kom på festival, opplev festivalstemningen og få ett minne for livet.


Billetter finner du HER

Sigbjørn Nedland – Musikkorakel, produsent, journalist og ikke minst en mannsalder som programleder i NRK.


«Måkeskrik ser ut til å være alt det en festival bør være, men sjelden er: Fri for nostalgi og uten musikk nær utløpsdato, med appetitt på alt fra punk til harde rockeriff, indie og psykedelia, med norsk profil, lokale innsalg, og utsikt til å få Bendiksbukta til å nærme seg noe den ikke har vært siden Quartfestivalens dager.»


Siri Knudsen – Sørlandets mest kjente radiostemme i en rekke kulturprogram på P3 og P13, som sitt eget show - kompani Knudsen. Også kjent fra Lydverket, Popsalongen og nå aktuell med Selskapssjuk på P13.


«Måkeskrik har aldri hatt en sterkere line-up. Jeg mener 100% at Kvelertak, Death By Unga Bunga og Honningbarna er norges beste OG gøyeste liveband,. Og når man i tillegg kan oppleve både Hurula, Team Me og lokale helter som Daufødt i vakre Bendiksbukta, kan jeg ikke skjønne annet enn at det blir en perfekt sommerfestival.»


Pål Hetland – Legendarisk pressesjef for Quartfestivalen , utgiver og redaktør av haugevis av kulturbærere innen skriftlige medium.


«Måkeskrik, festivalen som ikke likner noen andre her i byen, er 10 år i år. Hver gang jeg har vært der har det vekket assosiasjoner til det vi holdt på med på Quart. Det er noe veldig oppriktig og usnobbete med denne festivalen. Jeg er både glad og imponert over hvordan de har greid å overleve i en kultur-verden der pengene dessverre betyr mer og mer. Det Måkeskrik ikke har på kontoen, erstatter de med ekte entusiasme, dedikerte frivillige og en teft for å sette sammen et spennende program med de få midlene de har.


Årets program er kanskje det beste hittil. Med unntak av en spennende svenske, Hurula, er det kun norske band på plakaten. Tunge, harde og raske norske band. Honningbarna, Kvelertak, Daufødt, Lüdo - det kan bli to høylytte kvelder i Bendiksbukta. Personlig gleder jeg meg mest til Thulsa Doom. Et Duplex-band med landets desidert kuleste rocker som høvding, nemlig Ollis – Ole Petter Andreassen, mannen med cowboyhatten. Jeg fikk æren av å jobbe med ham da jeg var manager for The Cumshots en periode på 2000-tallet. Han er et kreativt oppkomme, og en av Rocke-Norges viktigste drivkrefter som elsker å sole seg i skyggen. Med unntak av når han er på scenen. Da stråler han. Gratulerer med 10-års jubileum, Måkeskrik. Håper det dere holder ut i 10 år til!»


Thea Sofie Loch Næss – Skuespiller i både HBO og Netflix serier. Mest kjent for sine roller i serier og filmer som Wisting, Hjerteslag, The Last Kingdom, Delete me og ikke minst fra filmen Dryads, som ble basert på Kristiansandsbandet Dryads.


«Ved første øyekast ser programmet helt rått ut! Masse spennende up and coming og masse av de gode, gamle! «


Jonas Thire – som spilte med Wolves Like Us på første Måkeskrik i 2012. Ellers kjent som skinnbanker i band som Amulet, Silver og Jr. Ewing, eller som kulutrfanebærer i ly av bookingsjef på legendariske Garage eller Produksjonsjef på Folken i Stavanger.


«Hvis man talte sammen alle publikummere som har vært på konserter på Odderøya gjennom tidene, vil det tilsvare like mange sandkorn i Bendiksbukta? Det er en mindføkk tanke! Uansett, for et legendarisk sted som har vært basen til latterlig mange legendariske bookinger på norsk jord. Vært så heldig å få svettet ut litt alkohol der jeg også. Utenom som tilskuer så med Amulet på Quarten i 2002 og på Måkeskrik med Wolves Like Us i 2012. En stor skål og high five til Måkeskrik som tar arven videre inn i historien. Gratulerer med 10års jubileum og masse lykke til med årets festival. Skulle gjerne vært der»Asbjørn Ribe – Tryllekunstner bak orgelet sitt og kjent fra en rekke band som sitt soloprosjekt Ornand Altenburg, fra band som Number Seven Deli og Jim Stärk, samt som seg selv – Asbjørn Ribe.


«Jeg ser det er veldig mye rock og bråk, noe som jo er veldig sunt og gøy ute om sommeren.

Mange sterke bandnavn, noen faktisk nesten på nivå med festivalens eget navn. Tenk deg bandet «Måkeskrik» DET er et orkester du vil se live. Akkurat som denne festivalen!»


Nils Olav Drivdal – kjent fra haugevis av band som hans eget prosjekt Drivdal, ...in the woods, Evan Seleven, Tranqidiots, Buzz Aldrin Band, Novac, I sing my body electric og mange flere.


«Kvelertak er grunn nok alene til å gå på Måkeskrik! Norges feteste band OG Norges feteste frontfigur! Har jo spilt der selv, og beliggenhet, sjarm og crew er helt hinsides bra!

Må få med at Lüdo, Ollis, Blomst, Daufødt og Honningbarna er feteste søring-kruttønna som kan oppdrives. Så det at Måkeskrik har klar å samle ei sånn "Sild-i-krutt-tønne-av-ei-søring-samling" sier også sitt! Smell på selveste smell bong bongen av alle bingokonger-Så er det duket for FEST! «

Anbefaler på det sterkeste! Lander på en sterk 14/10 mulige!!!!»


Tommy Akerholdt – Artist og produsent og med flersiffret deltakelse på og av scenen på Odderøya, over de siste 20 år. Legende fra Silver, Turbonegro, Onkl P og de fjerne slektningene, Royal med flere.


«Killer line up, Norsk folkefest for outlaws and punx»


Martin Sivertsen Adams - Artist og produsent. Mest kjent for sitt drivende gitarspill for band som Benea Reach, Mantric med flere.


«Hvis bra live-band er din greie, vil disse artistene kunne gi deg det. Bra lineup!»


Thomas Emil Jakobsen – Artist og Tegneseriekunstner. Kjent fra en rekker store norske band som Nullskattesnylterne, Yoga Fire, Animal Alpha, Equicez, Apoptygma Berzerk og mange flere. Aka LOBOTOM, aktuell i sommer som festivalkunstner for Ravnedans med utstillingen 'Psyko, Baby' på SKS-Lounge (Verkstedhallen bak Teateret) 5 - 9. juli.


"Særdeles lekker oransje grafisk profil og plakat i år; som vaniljesaus for øynene… God festival! "


Fristet? Billetter finner du HER


Comments


bottom of page