top of page

Ivar Nikolaisen – Spillemann, Håndverker og Frontfigur


Foto: Crespo David


I anledning at det i dag er nøyaktig 5 år siden Kvelertaks tredje plate «Nattesferd» kom ut, var det veldig riktig å gi ordet til Mois mest kjente mann, siden Nordans første vinduer ble produsert – Ivar.

Ivar trenger ingen lang presentasjon. Mannen som tok sauna som lørdagsgodt og som liker seg best langt til skogs, men som likevel er rockens ubestritte Konge, uansett hvilken scene han står på. Riktignok dreven både med strenger og skinnbanking, men de fleste kjenner han best som vokalist i Silver, Happy Dagger, The Good the Bad and the Zugly og ikke minst som headliner på årets Måkeskrik med Kvelertak.


- Hvordan er ståa med deg og bandet i disse befengte Covidtider, Ekstremt spillesugen?

Det er vanskelig å si. Vi har alle for det meste forskanset oss i hver våre huler i forskjellige deler av landet, preppa opp med kikerter og gitarstrenger. Maciek har bura seg inne i en leilighet i Trondheim, kun vært ute en gang da han trengte nytt plekter, Bjarte i en kjellerleilighet i Indre Etne, så lenge at han glemte hvordan man går i ulent terreng. Dette resulterte i et sykehusbesøk etter et stygt fall over terskelen på utgangsdøra. Vidar hadde et kort opphold på tredve minutter fra leiligheten sin på Tøyen for å kjøpe seg ei fele. Han har fordypet seg i slåtter fra Bjerkreim. Håvard har flytta trommesettet fra øvingslokalet inn på barnerommet. Marvin har kommet seg ut hele 29 ganger, kun for å corona-teste seg. Selv har jeg gått ut ofte fra min villa i Hakadal, men kun for å slå lens.

Samtlige bandmedlemmer sier de har det bra etter forholdene, men gleder seg til å svette av seg angsten og korona-fettet på en scene igjen.


- Det beste med sommer og festivaler?

Det begynner å bli så lenge siden at jeg rett og slett ikke husker hvordan det var.


- Beste/Flaueste festivalminne/Måkeskrikminne?

Jeg har bare vært på Måkeskrik en gang. Det var da jeg spilte der med GBZ i 2019. Jeg var på dette tidspunktet aleneforsørgende med en liten hund hvis jeg måtte medbringe på denne festival. Dessverre var jeg ikke innforstått med det faktum at hunder ikke liker høy rockemusikk og svette festglade mennesker. På hotellet kunne jeg visst ikke etterlate den lille hunden. Dessverre er hunder ikke velkomne på hotell. En observant festivaldeltager la merke til dette og kontaktet dyrebeskyttelsen. Men akkurat som enkelte barn frykter barnevernet, slik frykter min hun dyrebeskyttelsen og stakk av, men ble innhentet med smiger og svindlandspølse av den meget hyggelige bandkontakten. Jeg fikk heldigvis kommet til et slags forlik med styresmaktene om at hunden skulle få tilbringe kvelden og natten i et kultivert hjem på Kristiansands beste vestkant. I år skal jeg sende hunden på spa.


- Hvorfor bør folk komme seg på Måkeskrik i sommer?


Folk bør dra på Måkeskrik fordi det er en meget trivelig festival med ypperlige artister. Dessuten syns jeg den fortjener et større publikum. Jeg mener det er på tide at Kristiansand skal bli kjent for noe annet enn krangling rundt en silo og en fangeleir for dyr.


- Tre feteste artist/band på en festivalscene i dine øyne og hvilken sang skulle de/den enkelte ha spilt?

Primal Scream - Miss Lucifer

Rumblin Retards - Dead at 25 (Buried at 80)

Fjorden Baby - Slangetemmer


- Evnt any last/own words, som du har lyst til å ta med.

La oss alle krysse fingra for at Bendiksbukta atter igjen vil stinke svette og gammal CB!

Comments


bottom of page