top of page

Hanne Kolstø – Ambisiøs og kreativ som leker med kultur
Hanne Kolstø er definisjonen på festival. Akkurat passe laidback, nyte livet, fundere over livet med ett strå mellom tennene og som elsker musikk. Jenta som har bodd her i sør såpass lenge at hun lagde en egen sang «the city» om Kristiansand.


Ekstremt kreativ og produktiv, og som den sunnmøringen hun er, så er vi glade for at møbelindustrien ikke fikk kloa i Sykkylvens popdronning.


Hun kjenner Odderøya ut og inn, har spilt i Bendiksbukta en håndfull ganger og verdens mest naturligste å ta noen ord med.


- Hvordan er ståa med deg og artistkarrieren i disse befengte Covidtider, Ekstremt spille- / konsertsugen?


Eg bur i skogen, og flytta hit rett før Covid for å ha ein roleg periode, og fokusere på romanskriving i eit års tid, og så kom Covid. Slik sett har ikkje det vore så annleis enn eg hadde sett fore meg, då eg jo tenkte å vere åleine over tid, og ikkje spele live. Flaks.


- Det beste med sommer og festivaler?


Ta første pils klokka ett...


- Beste/verste festivalminne/Måkeskrikminne?


Verste er jo utan tvil Pearl Jam konserten på Roskilde 2000. Beste Måkeskrikminne hm....Eg trur det var på Måkeskrik at eg bada før konserten vart brent av ein brennmanet på leggen. Då tissa en i bandet mitt der det svidde, for ein har høyrt at urin skal lindre. Det gjorde det ikkje haha.


- Hvorfor bør folk komme seg på Måkeskrik i sommer?


Det finst vel ingen gode argument imot pils, sol, musikk og havet.


- Tre feteste artist/band på en festivalscene i dine øyne og hvilken sang skulle de/den enkelte ha spilt?


Akkurat i år kunne eg tenkt meg å drikke tusen pils medan Cobra Man spelte heile sisteskiva som sisteband i skumringa. Då skulle eg skreket sånn irriterande på refrenget på "Bad Feeling". Ellers heier eg på Louien og Frøkedal, som begge nettopp har gitt ut veldig bra plater/EP.

bottom of page