SLØTFACE

Spiller lørdag 10. juli

Sløtface, navnet som er lett dømmende eller bare et strategisk godt navn? Husker du den gangen du første gang fikk spørsmålet «har du hørt Sløtface?». Tankene gikk kanskje til tre unge tenåringer med rosa hanekam i en sliten garasje og med altfor mye på hjertet.

De er fire og har trolig ikke hatt rose hanekam, men mye på hjertet har de, om livets kår og samfunnsengasjement, som tydelig kommer frem i Haley Sheas låt- og tekstskriving. Siddisene har gått gradene fra de startet for 9 år siden, og er kanskje det poppunkbandet i Norge som er blir hyllest hardest av publikum og kritikere i både inn- og utland. 

Ikke mange band kan skilte med Spelemannsprisen i Rock for debutalbumet «Try not to freak out» i 2017, og virkelig satte dem på kartet. Den noe mer modne andreskiva «Sorry for the late reply» kom ut en måned før Koronatoget i starten 2020 og skulle forhåpentligvis ta dem med videre til verdensherredømme. Alt ble satt på pause, og svaret lar vente på seg. 

Men en ting vi kan si sikkert, det vil være ett tight og rått orkester som entrer scenen på Måkeskrik, som oser av spilleglede og vilje til å vise verden hva de kan.

Det er slettes ikke utenkelig at vi om noen år kan tenke tilbake på konserten, og si: «Jeg hørte dem like før raketten tok av, på Måkeskrik».  

  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify