Mye har blitt sagt om rockebandet Ungdomskulen. Eksperimentelle, egenartede, eklektiske, og energiske. Trioen fra Bergen har alltid gått sine egne veier både estetisk og musikalsk. Snart er de klare med sitt femte album og leverer et kreativt, fengende og stilsikkert bilde over hvordan rock kan og burde høres ut i 2017. På bandets hjemmeside melder de at albumet er inspirert av «LA, Ozzy, funky teeth and hot hot sand.»

 

Bandet leverer fengende, dansbare, fete låter og ved å se på pressebilder, så ser man fort at dette ikke er snakk om et selvhøytidelig band, men et band som spiller på mye humor.

 

Selv om det har vært stille fra Ungdomskulen en god stund nå, så betyr ikke det at bandmedlemmene har vært i dvale på noe vis. På hver sin front har de jobbet som produsenter for flere norske artister, bl.a Lars Vaular, Daniel Kvammen, Vilde Tuv, Datrock og Miss Tati.

 

Det er nå en del år siden bandet gjestet Kristiansand, så med nytt materiale på gang, synes vi det var på tide å få de sørover igjen.

 

Mens vi venter på den etterlengtede platen, så har vi i hvert fall fått en smakebit, med bandets nye singel, «Touch down».

 

Deichman musikkblogg har anmeldt singelen:

«Ungdomskulen er et band som pleier å gå gjennom et aldri så lite hamskifte for hver plate. Så er også tilfelle for denne låten. Disse gutta evner å gjenoppfinne seg selv hver gang de gir ut nytt materiale. Nytt siden sist er at Stockhaus’ stemme nå høres helt ut som Ozzy Osbourne! Det er helt sprøtt, og må høres for å bli trodd. Fraseringen hans må også berømmes på dette sporet.

 

Ungdomskulen er et eviggrønt band som alltid leverer. 2017 starter like sterkt som 2016 sluttet. Bergen er stadig premissleverandør og arnested for mye av det mest interessante som produseres av musikk i Norge.»

 

Tidligere utgivelser: Cry-baby (2007) Bisexual (2009) Gimme ten (2011) Secrecy (2012)