SKAMBANKT

Skambankt er kjent som et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med lengre fartstid enn de fleste andre band som starter opp som unge tenåringer. Fredag 13 juli står de på scenen under Måkeskrik.

Bandet har utallige konsertdatoer og 5 skiver bak ryggen. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014.

Skambanktble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004. Dette albumet gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare.

Skambankt har opptrådt på mange av de største festivalene i Norden, og har blitt invitert hele tre ganger til Roskildefestivalen. Vi ser frem til en rå konsertopplevelse under Måkeskrik.

Vi er utrolig glade for å kunne gå ut med Skambankt som vi ser på som et av Norges absolutt beste liveband, og som regnes som pionerer innen sjangeren, sier festivalsjef Cathrine Sørensen.

Skambankt spiller 13. juli under Måkeskrik.

FACEBOOK / INSTAGRAM