Fredag 7.juli står senjaværingen og 29 år gamle Moddi, aka Pål Moddi Knutsen, på scenen i Bendiksbukta under Måkeskrik. Selv om artisten omtaler seg selv som stort sett harmløs, er musikken hans alt annet enn nettopp det. Som Spellemannsprisvinner, kritikerrost artist og engasjert låtskriver venter vi ren popmagi når Moddi endelig kommer til Kristiansand til sommeren.

 

I fjor høst ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet «Unsongs». På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA og Norge.

 

Låter på albumet er opprinnelig blant annet av artister som Pussy Riot, Víctor Jara og Kate Bush.

Etter albumet har Moddi selv fått kjenne på sensuren. På turné med russiske Arkhangelsk Kammerorkester måtte låta "Punk Prayer" droppes fra settet etter at russiske myndigheter truet med fengsel om sangen ble spilt.

"Det viser hvorfor mektige menn kan være livredde for en sang. Vi trengte ikke engang å spille låta, allikevel var det den alle snakket om på vei ut etter konsertene. Musikken finner alltid en vei."

 

Til høsten presenterer Moddi det nye albumet på et utvalgt knippe steder i Norge sammen med en strykekvartett fra verdenskjente Trondheimsolistene. Men før det er sørlendinger så heldige at han tar turen til Kristiansand og fremfører låter fra det siste albumet sammen med kvartetten. Gåsehudfaktor i sola ventes!

 

"Denne gang har sangene mer sprengkraft enn noensinne" skrev Aftenposten nylig og ga albumet en femmer på terningen.

 

Dagbladet kalte det "Moddis viktigste album" og ga også en femmer.

 

Moddi på Facebook