Halvt bulgarske/ halvt sunnmørske Mikhael Paskalev er fyren som ga oss den herlige vindskeive og dansbare låta «I spy» i 2013. I år tar han med bandet sitt og lager musikkfest på scenen under Måkeskrik.

 

Mikhael Paskalev satte seg for alvor på kartet da han vant Urørtfinalen på NRK P3 i 2012. Siden den gang har han hatt stor suksess med singler som “I Spy” og “Jive Babe” med tilhørende bemerkelsesverdige videoer. Videoen til platinumselgende “I Spy” har hatt over 2 millioner visninger på Youtube og Vimeo. Det sjeldent etterlengtede debutalbumet “What’s Life Without Losers”, ble sluppet i 2013 til strålende kritikker i Norge. Dagbladet skrev i sin anmeldelse: “En plate proppet med varme, eufori og mest av alt ærlig og godt låtskriverhåndverk.”

 

Paskalev har vært Spellemannsnominert for både Årets musikkvideo i 2012 og Årets nykommer for debutalbumet sitt i 2013. I fjor ga han ut den herlige singelen Witness, samt en EP med remixer nå i år.

 

Han har spilt på de fleste av landets store festivaler, og spilt for utsolgte klubber fra nord til sør i landet, samt utsolgte show i UK, Frankrike, Tyskland, Nederland, Australia og USA. I 2013 spilte Mikhael Paskalev over 100 konserter og i 2014 ble han lansert internasjonalt med stor suksess i bl.a. Australia, hvor han nærmer seg gullmerket. Mellom høydepunkter i sin egen karriere har han hatt tid til å spille mye med vennene Jonas Alaska og Billie Van.

 

Siden han slapp sitt debutalbum har Paskalev brukt tiden på å turnere både i og utenfor Norge og jobber nå for tiden med å ferdigstille ny musikk.