Komprissløst og hardt – Skambankt og Korrupt til Måkeskrik!

April 4, 2018 Marlene

 

Skambankt er kjent som et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med lengre fartstid enn de fleste andre band som starter opp som unge tenåringer. Fredag 13 juli står de på scenen under Måkeskrik.

Vi er utrolig glade for å kunne gå ut med Skambankt som vi ser på som et av Norges absolutt beste liveband, og som regnes som pionerer innen sjangeren, sier festivalsjef Cathrine Sørensen.

Bandet har utallige konsertdatoer og 5 skiver bak ryggen. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014.

Skambanktble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004. Dette albumet gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare.

Skambankt har opptrådt på mange av de største festivalene i Norden, og har blitt invitert hele tre ganger til Roskildefestivalen. Vi ser frem til en rå konsertopplevelse under Måkeskrik.

Skambankt spiller 13. juli under Måkeskrik.

__________________________________________________________________________________

Bandet Korrupt som er fra Kristiansand, ga ut sitt debutalbum Preachers and Creatures høsten 2017, spås allerede å bli det neste store innen punk-rock sjangeren i Norge. Deres svarte melodiske hardcore kommer fullpakket med piercing thrash-inspirerte riffs og ocean-sized chants. Ingen går likegyldige fra en Korrupt-konsert, og bandet selv lover en intens og heseblesende affære i Bendiksbukta til sommeren.

Vi har fulgt med på Korrupt lenge, og de har spilt hos oss før. Spesielt stas at de er fra Kristiansand, og vi gleder oss over å se hvor mye de har utvikla seg siden den gang, forteller Sørensen.

Selv om gutta er fra selveste “Bibel belte” -delen av Norge, har alle fire Korrupt-medlemmene brutt med sin kristne bakgrunn. Albumet som har fått knallkritikker, var aldri ment å være et konseptalbum. I ettertid har det likevel blitt et portrett av unges sinne mot organisert religion, ifølge bandets sanger og lyriker Marius Myhren.

Korrupt spiller 14. juli under Måkeskrik.