Foto: Tom Lund

 

Sørlandets og et av landets mest energiske og eksplosive liveband kommer endelig til Måkeskrik til sommeren. Med flere utgivelser og hundrevis av konserter bak seg - Honningbarna lover å sette fyr på Bendiksbukta.

 

«Vi har siden oppstarten av Måkeskrik i 2012 prøvd å booke bandet, men det har rett og slett ikke klaffet før nå. Honningbarna var bra da, de er bedre nå – etter 5 år med flere utgivelser og hundrevis av konserter bak seg. Dette blir rått!», sier festivalsjef Cathrine Sørensen.

 

Få norske band har et så bra liverykte som disse kristiansandsgutta, og bandet har kommet langt siden de ga ut sin debut EP Honningbarna i 2010. Derfor er vi spesielt stolte av å kunne presentere bandet som en av headlinerne for Måkeskrik 2017.

 

De siste årene har Kristiansand-bandet gjort seg bemerket både i inn og utland. Honningbarna debuterte i 2010 med EP-en “Honningbarna“, og i 2011 vant de P3s konkurranse for usignerte band – Årets Urørt. Samme år ga de ut debutalbumet ”La Alarmane Gå”, som ble belønnet med en Spellemannspris i kategorien rock. Siden har Honningbarna sluppet tre album,”Verden Er Enkel” (2013) og ”Opp De Nye Blanke” (2015), som brakte Honningbarna ut på en tettpakket turné i Europa og en fellesturné med Razika i Norge. Den enorme innsatsen landet Honningbarna den velfortjente seieren for “Årets Liveartist” fra P3 Gull.

 

Deres siste album «Goldenboy», hvor du får 7 låter på totalt hele 15 minutter, kom høsten 2016. Energisk og politisk – i kjent Honningbarna stil.

 

Honninbarna selv om å headline Måkeskrik:

«Det er egentlig jævla rart at vi ikke har spilt på Måkeskrik tidligere, så å avslutte den virker som den riktige tingen å gjøre i sommer. Sist vi spilte i Bendiksbukta var vi oppvarming for Aerosmith så nå er det vår tur til å ha hvitt flygel, rocke-androgyn frontfigur og være usmakelige backstage og det føles bra. Gudene skal vite at det ikke blir første gangen i Bendiksbukta. Brace for den beste kvelden i livet deres, som alltid.»

 

“Energien hos Honningbarna er noget alle bands bør misunde.” — Martin Colerick, Undertoner, fra Roskilde Festival 2015

 

“Jeg mener det jeg sier, Honningbarna er landets beste liveband” — Roger Hansen, Ny Musikk Hver Dag, fra Øyafestivalen 2015

 

Finn Honningbarna på Facebook HER