Foto: Daniel Pedersen/Punkrockphoto

De kommer fra ulik musikalsk bakgrunn, men sammen har de funnet sin egen dystre, energiske sound. De har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose, The Allmann Brothers, men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantino-Soundtracks, og ikke minst fra hverandre.

De Marvells kom sammen våren 2016 og har på kort tid rukket å spille flere konserter og mindre festivaler, vært support for Oslo Ess, gitt ut en singel og musikkvideo og jobber nå med sin første plate.

Etter en konsert i høst fikk de en helside i Halden Arbeiderblad med overskriften «I en tid da det er elektonikaartister som setter den kommersielle dagsorden,trenger verden ny rock. De Marvells tar jobben».

Det er vanskelig å sjangersette De Marvells, men den dystre, sårbare, melodiøse og aggresive stemningen går igjen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Marvel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen. Hun har blitt omtalt på følgende måte av musikkjournalist Tom Skjeklesæther "Som om man rullet Janis Joplin, Jim Morrison og Iggy Pop inn i en person. Backet av et tidlig Led Zeppelin." 

Finn De Marvells på Facebook HER