Blood Command er tilbake etter 5 år og det blir et fyrverkeri av en konsert når de spiller på Måkeskrik fredag 7.juli i Bendiksbukta. Det hardtslående Bergensbandet kom med sitt tredje album «Cult Drugs» til knallkritikker nå i april, og har aldri hørt så bra ut som nå.

 

Siden sist har de fått ny vokalist Karina Ljone . Hun har tatt utfordringen med å fylle plassen til forrige vokalist og klarer det med glans. Bandet spiller deathpop som de selv kaller det og kan det å lage radiovennlige, dansbare og enormt fengende låter i sjangerne hardcore-punk-pop.

 

Bandet har spilt på de fleste store festivaler i Norge, samt flere i utlandet – hvor de for konserten på The Great Escape i Brighton vant «Best Concert of the Year» i Artocker Magazine. Det må også nevnes at de har også vært support i Europa for bl.a Biffy Clyro. Deres forrige utgivelse «Funeral Beach» (2012) mottok også strålende anmeldelser og de var i 2010 med i Urørtfinalen og ble Spellemannsnominert for debutplata «Ghostlocks».

 

Før de er å se i Bendiksbukta, så er de også et av de norske banda som er å se på årets Roskilde festival.

 

Dagbladets 5/6

Ny vokalist og ny start for norsk punks mest lovende.

Plata er formelig et kreativ overskuddslager, fritt for rammer og musikalske begrensninger. Grunnstammen er fortsatt punk og hardcore, men Blood Command skriver i tillegg melodier som de djerveste popsnekkerne vil misunne dem. Sleng inn litt funk, blås og trance-aktige synthlinjer i miksen og du har litt å boltre deg i.

 

Gaffa 5/6

Det har gått fem år, men endelig er tiden kommet. Blood Command er aktuelle med deres tredje album, Cult Drugs. Med ny vokalist, og med mange nye, uventede virkemidler. Ventetiden har ikke vært forgjeves. Blood Command er ikke lenger et ordinært poppunkband. De har fått til å skape noe som både som er skamløst fengende og nådeløst hardt. Men de gjør det ikke på den vanlige måten. Sangene er uvanlig komplekse for et popalbum, og de tar i bruk uvante lyder fra blåsere, congas og trance-aktige synther. Blood Command har alltid vært et kommersielt-tilnærmende band med mange catchy hooks, og plenty med spilletid på P3. Men jeg tror aldri jeg har hørt et hardrockband spille så dansbart som på Cult Drugs. Albumet er fylt med groovy riff som får deg i bevegelse både fra nakken og opp, og fra livet og ned.

 

Hvis ikke Blood Command kommer til å nå helt nye høyder av kredibilitet og berømmelse etter denne utgivelsen, kan vi offisielt si at jeg ikke forstår meg noe på musikkbransjen.

 

 

Musiknyheter.no – 10/10

Blood Command er etter fem år tilbake og enten du er klar over det eller ikke så kommer dette albumet til å fylle et tomrom i livet ditt.

 

 

Norske anmeldelser

VG (5/6)

BT (6/6)

Dagbladet (5/6) “«Cult Drugs» er høyt og lavt og har noe nytt å komme med rundt hver sving”

Aftenposten (5/6) “Effektiv kraftutblåsning fra Blood Command”

Gaffa (5/6) “Albumet har ikke én dårlig låt”

Dagsavisen (5/6)

Fædrelandsvennen (5/6)

Musikknyheter (10/10) “«All killer, no filler» har aldri vært mer passende å bruke for å beskrive et album.”

 

 

Internasjonale anmeldelser

Metal Hammer (9/10) “Probably the most fun album you’ll hear all year”

Rush on Rock (10/10) “Blood Command don’t just survive, they thrive”

Ox Magazine (9/10) “Ein mächtiges Album, das den Willen der Band aufzeigt, weit nach oben zu kommen.”

Rock Sound (8/10) “One of this world’s best kept secrets”

Upset (4/5) “Blood Command are bloody good fun”

Already Heard (5/5) “This is a band at their most confident, most creative and most innovative and it is an absolute joy to behold.”

RAMzine «catchy with brawling rhythms that will leave you exhausted”

The Punk Archive “This is one cult you shouldn’t be wary of joining”

Drop This ”It definitely has us hooked within the first few chords”

Allschools (8/10)

Rhythm & Booze “one of the most inventive, exhilarating albums of the year”

 

Blood Command på Facebook