Aiming for Enrike

Denne bakoversveis-duoen av et band har gjestet Måkeskrik en gang før, da de steppet opp på kort varsel da vi fikk en avlysning i 2014. De var da for folk flest et ukjent band, men ble for mange det bandet som ble best husket. Siden da har det skjedd mye med Aiming For Enrike og de er ikke lengre like ukjente, verken i sør eller resten av landet. De har varmet opp for Jaga Jazzist på Europa-turne og i New York og spilte i februar sin første utsolgte konsert, på Mono i Oslo.

 

I fjor spilte de på Øyafestivalen- til særs gode anmeldelser. Musikknyheter.no ga de 9/10 stjerner, med overskriften «Overraskende stort og enormt overbevisende».

 

Før Måkeskrik blir en travel tid for bandet – de skal blant annet på Japan-turne, Kina-turne og gjør et par konserter i Europa.

 

I tillegg jobber de med å bli ferdige med den neste skiva som skal gis ut til høsten.

Bandet består av Simen Følstad Nilsen (gitar og masse pedaler) og Tobias Ørnes Andersen (trommer) og melder at vi på årets Måkeskrik kan forvente oss showmanship i verdensklasse!

Bandet har gitt ut to plater: Mao Miro (2012) og Segway Station (2016).

Anmeldelse av plata Segway Station (2016)

«Fengende, bombastisk, intrikat»

terningkast 5 fra Aftenposten.

 

«Til tross for at de kun er to stykker, skaper de et vanvittig massivt og progressivt lydbilde, som byr på mengder av intensitet og lekenhet, men kanskje aller mest av oppsiktsvekkende kvalitet. Endelig makter Aiming For Enrike å overføre den magien de skaper i konsertsammenheng til plateformat.»

5 av 6 stjerner, Gaffa.no

 

«Kjemien mellom Ørnes Andersen og Følstad Nilsen vises gjennom det tette samspillet. Noen låter er så tighte at det nesten får Meshuggah til og høres ut som et garasjeband. Men noe av det som gjør Aiming For Enrike spesielt er dynamikken mellom det veldig progressive jazza og det fengende melodiøse gitarspillet. Det funker så til de grader!»

Deichmans musikkblogg anmeldelse fra Øyafestivalen 2016