De har gjennom årene oppfordret oss til å bytte kjøkkenklut oftere, avslørt problemer innad i Høyre og vært sterkt kritiske til friserte publikumsstier på Ekeberg. Bandet synes det var på tide med en tur til Kristiansand og Bendiksbukta igjen og det blir en av få festivaler de gjør denne sommeren.

 Black Debbath har levert blytung, norskspråklig politisk rock med humoristisk snitt siden gjennombruddet med plata Tung, tung politisk rock og låta Problemer innad i Høyre i 1999. De har siden da fortsatt å levere totalt 7 album, hvor det siste og mesterlige Universell Riffsynsing med den clairvoyante hit-singelen Dum Dum Minister har de kontinuerlig kommet med fengende skråblikk på samfunnet akkompagnert av blytunge rytmer og fete 70-tallsinspirerte bluesriff.

Bandet består av Lars Lønning, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen. Gutta har lang erfaring både sammen og hver for seg i band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Thulsa Doom, De sørgelige restene, El Doom and The Born Electric og marOder, og høster etter hvert vel så bra kritikker for sine musikalske prestasjoner som sine humoristiske krumspring

Finn Black Debbath på Facebook HER